Dit is biodanza

 

Het woord Biodanza bestaat uit twee elementen, bios (Grieks) dat leven betekent en danza dat betekenisvolle beweging betekent: Biodanza, de dans van het leven. Deze dans heeft betekenis door en voor het leven. Het leven is het uitgangspunt en de kwaliteit van leven verhogen is het doel van Biodanza. Een belangrijk concept is dan ook het Biocentrisch Principe: het respect voor het leven staat altijd centraal.

Biodanza is een combinatie van bewegen, contact en ervaren. Het kan je helpen om meer in balans te komen, je blijer, meer ontspannen en levendiger te voelen. Biodanza heeft een sterke wetenschappelijke (theoretische) basis; kent wortels in de menswetenschappen en biologie. Daarnaast liggen er decennia van praktijk- en onderzoekservaring besloten in de methode van biodanza.

De combinatie van dans, muziek en lesopbouw, maakt iedere dans tot een bijzondere ervaring.

In het eerste deel van de les staan actieve dansen op ritmische muziek centraal. Het ritme brengt ons bewuster aanwezig in ons lichaam en in het moment. Het stimuleert onze vitaliteit en levensvreugde en ons besef van uniek zijn. Daarna is er een overgang naar muziek waarbij de melodie een belangrijker rol speelt. Hierdoor komen we tot rust, kunnen we de controle van de cortex beetje bij beetje loslaten en komt er meer ruimte voor verbinding met anderen. Het stimuleert ons besef deel uit te maken van de menselijke gemeenschap en van het grote levende systeem.

Biodanza laat je bijna ongemerkt contact maken met je gevoel van levensvreugde, eigenwaarde en  verbondenheid. Hierdoor nemen plezier en liefde voor het leven in en om je heen vanzelf toe. Biodanza is hiermee ook een eenvoudig pad van menselijke ontwikkeling, waarbij je een diepere verbondenheid aangaat met de rijkdom aan leven in en om ons heen.

Biodanza is voor iedereen.

We dansen in gemakkelijk zittende kleding en bij voorkeur op blote voeten.

Je bent welkom.